Jan Dvořák

Vtip měsíce - Talmanová bude slaďovat rodiny

15. 10. 2007 11:13:11
Tak to je tedy vážně gól. Hořký vtip, který ovšem zřejmě myslí naprosto vážně, připravila veřejnosti česká vláda. Žena, která pomohla rozbít premiérovi vlastní rodinu, bude stát v čele instituce, jejímž úkolem je podle iDnes.cz „zatočit s alarmující situací v zemi, kde se každé druhé manželství rozvádí“. Krásná stáleještěslečna Lucie Talmanová bude teď "slaďovačkou českých rodin". Páni!
Kuk za sklem! Ku slaďování... vpřed!
Kuk za sklem! Ku slaďování... vpřed!img.aktuálně.cz

Vláda, v jejímž čele stojí člověk, který se do premiérského křesla protlačil pod vlajkou milujícího manžela a otce rodiny, aby se takřka vzápětí ukázalo, že celou dobu v této věci veřejnost i onu tolik milovanou rodinu klamal, jelikož "na prahu jeho srdce" již natěšeně podupávala jiná žena, a tak rodinu i manželku jednoduše - navíc tak, že to manželce jaksi zapomněl říct - opustil, vymyslela úžasnou instituci s názvem "Výbor pro slaďování rodinného a profesního života". A hádej hadači, koho postavila do jejího čela? No přece onu novou premiérovu lásku, Lucii Talmanovou!

Řekněme si to poněkud explicitněji: Dbát na to, aby se v Česku změnila k lepšímu alarmující situace, kdy se rozvádí každé druhé manželství, bude žena, která má:

  • za sebou nedávný rozpad jednoho vlastního (ne)manželství
  • před sebou kdovíjakdlouhé další (ne)manželství (přece by pan premiér nebyl takový osel, aby se rozvedl se svou dosud právoplatnou manželkou a dobrovolně si na krk uvázal ženskou s dítětem; takhle bude - kdyby něco - volný jako pták. Nicolas to určitě pochopí, a těm exkrementním a dementním novinářům to vždycky nějak vysvětlí, aby voličové, ti holky a kluci pitomí, mu zase poklepali na rameno, jaký "ty jsi ale, Mirku, pašák!", a šup do urny s hlasem)
  • a rovněž už za sebou rozvrácení (jistě, že za to nemůže sama, kdyby pan premiér nechtěl, tak by z rozvracení nebylo nic) té báječné ostravské rodiny z předvolebních plakátů z loňského června.

Nu, možná právě proto, že o tom dost ví, tam vláda dosadila právě (ne)paní premiérovou. A možná ne proto. Možná premiér prostě třísknul do stolu: "Buď bude slaďovat Lucie, nebo vám to osladím já!" A možná to ani takhle nebylo. Možná je to jen kachna. Žel, nejspíš není. Ale líbí se mi to. Je to moc hezké. Hezké a vtipné. Je vidět, že to s námi vláda myslí opravdu dobře. Protože přece smích léčí. A tohle je vážně, ale vážně moc legrační!

Nebo ne?

(foto u perexu: týden.cz)

Autor: Jan Dvořák | karma: 45.30 | přečteno: 14380 ×
Poslední články autora